Tietoa sivuista ja oikeudet

Www.hengellinenlaulukirja.com -palvelulla on voimassa oleva Teosto-lupa, joka kattaa säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja sivuille linkitettyjen ja tallennettujen kappaleiden julkaisuoikeudet. Suurin osa Hengellisen laulukirjan lauluista on lähtökohtaisesti Teosto-vapaita ikänsä puolesta (yli 70v. tekijän kuolemasta). Teosto-lupa kattaa voimassa olevat oikeudet. Jos laulujen oikeuksista (mikäli laulun oikeudet olisivat voimassa ja tekijä ei kuuluisi Teostoon) on huomauttamista, pyydetään kohteliammin ottamaan yhteyttä ylläpitoon: andalente@gmail.com.

Kaikki Hengellisen Laulukirjan näillä sivuistoilla äänitetyt ja julkaistut kappaleet äänitetään ja editoidaan digitaalisesti Studio Vesiksessä Vesivehmaalla 2019-2020. Äänitysoikeudet ovat näiden sivujen ja äänitettyjen laulujen julkaisijalla. Sama henkilö on myös äänitteillä kuultavien laulujen lopullinen sovittaja ja kaikkien äänitteillä kuultavien instrumenttien soittaja ja laulaja. Akustisina soittimina sovituksissa on mm. viulu, kitarat, tenorisaksofoni, nauhaton basso, sello. Lisäksi voidaan käyttää digitaalisia soittimia.

Hengellisen laulukirjan laulujen säveltäjä- ja sanoittajatiedot löytyvät Hengellisestä laulukirjasta. Hengellisen laulukirjan nuottipainoksen (1991) sovituksia on käytetty näillä sivuilla kuultavien sovitusten lähtökohtana. Laulujen sovituksia on kuitenkin muokattu edelleen ja useimpiin lauluihin on lisätty erilliset alku-ja välisoitot. Laulujen melodiat ja sanoitukset on säilytetty alkuperäisessä muodossaan. Rytmiikan osalta on pyritty tiettyyn reippauteen ja laahaavan laulutyylin välttämiseen.

Näiden sivujen julkaisia ja ylläpitäjä on yksityishenkilö, joka on toiminut sivutoimisesti n. 25 vuoden ajan kanttorina metodistikirkossa. Näiden sivujen ja julkaistujen laulujen tarkoitus on SEURAKUNTALAULUN EDISTÄMINEN SUOMESSA. Sivuston ja äänitettyjen laulujen käyttäminen seurakuntien ja yksityishenkilöiden hartaus- ja jumalanpalvelustilaisuuksissa on käyttäjille täysin ilmaista. Sivujen ylläpitämisestä koituu Teosto-maksuja ja muita ylläpitokuluja, joista vastaa sivujen ylläpitäjä yksityishenkilönä.